I am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar

2019-02-15

I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus, byggstartar nu ett attraktivt och naturnära bostadsprojekt i utvecklingsområdet Karlssons Äng i Kalmar. Genom användningen av industriellt tillverkade moduler med trästomme blir projektet kostnadseffektivt och byggtiden kan reduceras till åtta månader.

Projektet omfattar cirka 2 400 BTA och byggs med prefabricerade trästommar som är tillverkade av korslimmat trä. Husen varierar i höjd mellan tre och fyra våningar och rymmer totalt 32 hyreslägenheter. Den industriella tillverkningen ger hög kvalitet samtidigt som det kortar byggtiden. Användning av trä har dessutom stora miljöfördelar och är kostnadseffektivt.

- I Karlssons Äng skapar vi livsglädje för de framtida hyresgästerna genom ett sunt boende, lägenheter anpassade efter den moderna människans behov och ett fantastiskt naturnära läge. Genom att använda trä och modern tillverkning bidrar vi också till en hållbar stadsutveckling med starkt miljöfokus, säger Lars Wribe, VD för I am Home.

Bostäderna ligger naturnära med närhet till både skog och parker. Strövområden och den närliggande golfbanan inbjuder till en aktiv fritid, samtidigt som det är enkelt att nå stadens utbud av service. Inflyttning är planerad till oktober 2019.

Arkiv


Ekonomichef till snabbväxande utmanare i fastighetsbranschen I am Home söker projektledare I am Home utvecklar 189 lägenheter åt Rikshem i Halmstad Samhällsbyggnadsnämndens stadsbyggnadspris 2019 I am Home bygger 195lgh i Nykvarn I am Home håller seminarium under Almedalen Mot en hållbar framtid I am Home signerar Färdplan 2030 I am Home deltar på Business Arena Malmö I am Flex - För livets föränderlighet Intresseanmälan till hyresrätterna på Karlssons äng I am Home ingår partnerskap med Business Arena I am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar I am Home söker nu Projektledare I am Home förvärvar ny fastighet i Kalmar Lars Wribe utses till ny VD i I am Home I am Home tecknar avtal om förvärv av fastighet i Halmstad I am Home utvecklar 440 lägenheter åt Heimstaden i Malmö Vi söker projektledare I am Home har färdigställt Kalmars högsta trähus I am Home söker nu en Marknadskommunikatör Seminarium 1 SIZES Works etablerar sig i Oskarshamn I am Home finns på plats under Almedalen Välkommen på seminarier under almedalen Information avseende GDPR Rikshem förvärvar nyproduktion i Kalmar Säljstart för 26 lägenheter i Karlssons Äng i Kalmar Säljstart idag på BRF Getingen i Kalmar I am Home kombinerar boendeformer i trähuset vid Getingen Trähus vid Norra vägen skapar arbetstillfällen för nyanlända Efterlängtat trähus tar nu höjd i Kalmar Så ser stallet på Svensknabben ut nu Karlssons Äng swedbanks Näringslivsdag i Kalmar I am Home på Wood Building Summit. I am Home har vunnit markanvisningstävling i Kalmar Lyssna på vår VD Niklas Andersson under Regionsdagarna 2017 Inflyttning i Brf Lilla Q, vid idyllen Svensknabben, Kalmar Nu säljs sista lägenheten i Stallet på Svensknabben, Kalmar Spadtag: Tallbocken Välkommen till Tallbockens spadtag Spadtag: Snurrom