I am Home signerar Färdplan 2030

2019-04-17

I am Home signerar Färdplan 2030 och ställer sig bakom att Malmö ska nå ett klimatneutralt byggande senast år 2030.

Foto: Henrik Björk

Tisdagen den 9 april signerade I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus, Färdplan 2030. I am Home ställer sig bakom att Malmö ska nå en klimatneutral värdekedja i Bygg- och anläggningssektorn senast 2030.
 
Behovet av effektiva klimatåtgärder är akut. I Malmö står byggsektorn för mer än 20% av den totala klimatpåverkan och det planeras flera betydande projekt under de kommande åren. Bland annat genom Sverigeöverenskommelsen och Storstadspaketet. Det är tydligt att branschen tillsammans måste hitta nya, klimatneutrala lösningar som inte bara gör Malmö mer hållbart utan också skapar en marknad för klimatneutralitet i bygg- och anläggningssektorn. För detta krävs ett ökat fokus på byggandets klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv där mål, byggmetoder och material värderas utifrån såväl funktion som klimateffekter.

För att klara denna förflyttning har I am Home med flera aktörer inom byggsektorn tillsammans med Malmö stad enats om att fokusera på följande strategiområden:
  • Affärsmodeller, incitament och samverkan
  • Cirkulär ekonomi och resurseffektiviteten
  • Design, process och klimatkalkyl
  • Klimatneutralt byggmaterial
  • Klimatneutral användning och underhåll
  • Fossilfria byggarbetsplatser och transporter
- För oss är det en självklarhet att jobba för ett klimatneutralt byggande. Vår vision är att utvecklar normen för hur staden byggs. Vi vill bidra till en hållbar stad, för oss som lever nu och för generationer framåt. Med innovativa och hållbara koncept, modern arkitektur och flexibelt boende vill vi underlätta livet för individen, idag och imorgon. Att vi ansluter oss till ”Färdplan 2030” är en positiv väg för oss att fortsätta vår resa i hållbarhetens tecken, säger Lars Wribe, VD för I am Home.

Arkiv


Ekonomichef till snabbväxande utmanare i fastighetsbranschen I am Home söker projektledare I am Home utvecklar 189 lägenheter åt Rikshem i Halmstad Samhällsbyggnadsnämndens stadsbyggnadspris 2019 I am Home bygger 195lgh i Nykvarn I am Home håller seminarium under Almedalen Mot en hållbar framtid I am Home signerar Färdplan 2030 I am Home deltar på Business Arena Malmö I am Flex - För livets föränderlighet Intresseanmälan till hyresrätterna på Karlssons äng I am Home ingår partnerskap med Business Arena I am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar I am Home söker nu Projektledare I am Home förvärvar ny fastighet i Kalmar Lars Wribe utses till ny VD i I am Home I am Home tecknar avtal om förvärv av fastighet i Halmstad I am Home utvecklar 440 lägenheter åt Heimstaden i Malmö Vi söker projektledare I am Home har färdigställt Kalmars högsta trähus I am Home söker nu en Marknadskommunikatör Seminarium 1 SIZES Works etablerar sig i Oskarshamn I am Home finns på plats under Almedalen Välkommen på seminarier under almedalen Information avseende GDPR Rikshem förvärvar nyproduktion i Kalmar Säljstart för 26 lägenheter i Karlssons Äng i Kalmar Säljstart idag på BRF Getingen i Kalmar I am Home kombinerar boendeformer i trähuset vid Getingen Trähus vid Norra vägen skapar arbetstillfällen för nyanlända Efterlängtat trähus tar nu höjd i Kalmar Så ser stallet på Svensknabben ut nu Karlssons Äng swedbanks Näringslivsdag i Kalmar I am Home på Wood Building Summit. I am Home har vunnit markanvisningstävling i Kalmar Lyssna på vår VD Niklas Andersson under Regionsdagarna 2017 Inflyttning i Brf Lilla Q, vid idyllen Svensknabben, Kalmar Nu säljs sista lägenheten i Stallet på Svensknabben, Kalmar Spadtag: Tallbocken Välkommen till Tallbockens spadtag Spadtag: Snurrom